Over de Eendracht in Van Bleiswijk

De Eendracht in Van Bleiswijk is dé ontmoetingsplek van Enkhuizen en een ideale plek om te genieten van goed gezelschap en goed eten. Onze deur staat altijd open, eigenlijk net als thuis. Vind een knusse plek op een van de leren banken of aan de bar en ontmoet buurtgenoten, vrienden, familie en collega’s.

Lokaal en (H)eerlijk

Bij een goed gesprek hoort lekker eten. Daarom serveren wij alleen het-beste-van-het-beste. In samenwerking met lokale leveranciers selecteren we ieder seizoen de beste producten voor onze klassieke menukaart. Vlees, vis of vega(n); er is voor ieder wat wils!

Ontdek de menukaart

De Eendracht Burger

Een stukje geschiedenis

Het authentieke pand van De Eendracht in Van Bleiswijk is vernoemd naar de straat waaraan het gebouw grenst; Van Bleiswijkstraat. De straat is vernoemd naar burgemeester Hugo Adriaen van Bleiswijk die van 1835 tot 1868 diende. Nog voor het pand een horecafunctie kreeg, was het een arbeidsbureau in de oorlog en later het Groenekruisgebouw. 

Voorgevel van De Eendracht Enkhuizen

Verbouwd tot huiskamer voor de buurt

Na een kleine verbouwing is er per augustus 2023 een nieuwe tijd aangebroken voor het historische pand als ‘een huiskamer voor de buurt’. Industriële en huiselijke elementen worden mooi gecombineerd, waardoor de historie van het pand wordt geëerd en de sfeer ongedwongen is. Dit maakt het geschikt voor allerlei bijeenkomsten, zowel privé als zakelijk.

Lees meer

Proost